Da bi prikazao razliku u poslovanju 3 naizgled slicna, a u stvarnosti potpuno razlicita konecpta poslovanja odabrao sam pekare, fast food restorane i luksuznu restorane.
Koncept poslovanja pekare se odnosi na ''ispeci i prodaj'' te je kod pekare najbitnije zadovoljstvo kupca kupljenim proizvodom tj.pecivom. Proizvodnja se ne pokrece potraznjom vec se proizvodi unaprijed prave i nije sigurno da li ce biti prodani ili ne.
Koncept poslovanja fast food-ova je negdje izmedu koncepta pekare i luksuznog restorana zbog toga sto nudi hranu pripremljenu na nacin kao u restoranima medutim ne pruza uslugu konobara vec se temelji na samoposluzivanju.
Koncept poslovanja luksuznih restorana ne oslanja se samo na zadovoljstvo klijenta hranom vec i na zadovoljstvo koje mu pruzaju dodatni popratni sadrzaji u restoranu kao sto su dekoracija ambijenta, asortiman, ljubaznost djelatnika restorana i slicno.
Nema komentara:
Objavi komentar